By: nabialishad azin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 8-Mar-2007 04:27 Email | Share | Bookmark
DEMAM PUNYA PASAL..

 
 
 
 
Semasa anak4 demam..dok tercari2 makanan apa yg seronok depa nak makan..sbb jenuh buat semua makanan kegemaran depa x berapa lalu..satu suap..dua suap..berhenti.. sampai buntu dibuatnya..so teringat pula pd satu resepi yg mmg ingin dicuba sblm ada 'baby'..So nabia pun mula laa mengadun..sikit baik adunannya agak lembut..senang sikit menguli berbanding bun lain..diadun..diuli..ditekan..diperap..dan akhirnya WALAAAAA...terhasil laaa MEXICAN BUN!! Hohoho..xyah dok fikir halal ke tak ke ROTIBOY tu haaa..nabia dh boleh buat sendiri wehhh...hahaha..kes perasan nihh..mungkin xkan secantik or segebus yg dijual..tapi hati cukup puas hati sbb anak4 makan dgn lajunya..Alhamdulillah ada jugak selera nak makan..cuma tekak ummi je yg boleh terima satu ja..sbb tekak ummi pun x berapa sedap..ms tu sampai tahap xde suara teman! so tekak x dpt terima bun tu bebyk..manyak lugi lorrr...

So untuk MEXICAN BUN nih..nabia dapatkan resepi dari sini..Thanks mama MAMAFAMI'S KITCHEN..Mmg pueh hati laa..sedap! Enjoy!



Quote:

Mommy_d&d - dia yg paling byk mkn!! dia yg nk sgt amik gambo sblh bun comot ummi! haahha
MamaFami - meh laa cuba cubit pipi kita aunty..sbb kita tau aunty sure xleh cubit...hahaah...
pssttt..anak4 dah ok alhamdulillah..depa demam plus danish n darwisy kene campak skali..tuyg haru biru teman..heheh
Kak Noor - tu la kak..dulu ada laa dua tiga kali beli..sedap..tp sejak ada isu halam haram takut teman nk beli..alhamdulillah dah pandai buat..harus buat saja!!
Mamahouse - tu laa x tertahan tgk suma fp dah try resepi nih..so sj test taste anak4..ehhe..haa buat kak jgn tidak k..
Cakcibur - hahaha...nih nak gelak nih..kalah ROTIBOY kang...hahaha...
psssttt xpe..insyaAllah ada laa tu nanti k...intan nih dulu pun berthn tunggu nk beli oven..hahaha...
Jeff - thanks for d tips..betul tu..cuaca x menentu kan..kejap panas kejap sejuk..
Chenorms - terima kasihhh...bila awak pulak nk buat nih...ehehhe...sure lagi gebus!! try ok? worth it tau!
Elin - Ohooo..hmm kene cari nnt nih..ne tau boleh explore nanti..tu laa..ms bake tu..bau dah macam kedai rotiboy ja!!ehhe..perasan dahhh...hahaha
Huzadia - tu laa bebeh...try jgn x ok? nanti share resepi cheesecake ko lak..leh kita tuko2..ehhehe..amik la gambo beb!! baru rock!!
Kak Kuzi - cuba laa kak..leh tgk hasil kerja tangan akak pulak..sure gedebum!!! hehe..
Kak Sabrina - A'a la kak..skjp temp. high skjp low..siap kene campak lg dua beradik..lagi dua antibodi kuat x kene pulak..so tgh langkah berjaga2..sampai kurus bdn memasing..x larat mkn sama..cian anak4 ummi..huhu..
pssttt alahaiii jangan laa jeles k..nabia tunggu bertahun wehhh oven nih...hahaha...request laaa kak..leh kita tuko2 resepi after this? hahaha meh wa perhangat!!
MamaZieza - tu la tu mama..apa nak buat..keranamu anak4..nabia sampai tertido duduk sbb terlalu riso..hehhe..natural mother rite?
Rinnchan - dari kanan cepat gerak!! haip jangan ngelat! cepat!!!!!!!! hahahaha...bila anak2 dh request..rasanya willpower tu makin kuat tau...ehhehe..
Ummi aina&dina - alhamdulillah depa dh ok..xpe..nanti bila ada kelapangan cuba laa ummi buat k..boleh ummi di sini menatap utk jamuan mata...hehehehe...
Meorjay - tu kan...xyah sesusah kita g MEXICO nak merasa bun depa.. joking je eh..
Kak zana/ros - tipsnya nabia letak sket je intinya...tp dah tgk dah akak buat...ok je tgk pe.. cute ke nabila potong rambut? ehhehe..sure dia suka org kata dia cute!hahah..pantang dipuji anak dara ku itu!
sahar+zabar=wani&mimi - tinggi sangat tahap tu wehhh...ku hanya tahap pekerja nabialish bakery je..
Wanie Sakura - camni camnih...sis buat..sakura tengok..pastu biz kita pun hancus!!
~F&Z~- tu laa kak..betul tu..buat laa pe saja yg menjadi fave depa tp hasilnya x memberansangkan..sudahnya buat dan berserahhhhh...
Za - kalau x nak bagi? saja nak dera dia...
RaqynRafiqin - alahai 'demam' yeeee...bolehhh...bolehhhh...boleh belah! joking je ehhh...
Kuchai - kat awak adaaaaaa...tapi dah kene makan laaa...
Shida Aziz - huii tinggi sangat tu!! ehhehe
hellikonia - ye? puan nak order? lake garden tu kat mana eh puan? saya x layan laa kalau takat Malaysia..maaf ye...
Phalinn - tu laa dianya..kawan bergelut pun ye..kawan bertekak pun ye..kawan menangis pun ye..kawan gelak toksah cakap laa..klu depa gelak satu taman dengo kot..hahaha.. xpe nanti bila Phalinn dah ada anak..make sure jgn jarak sgt eh gap..hehehe..



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net