By: nabialishad azin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 27-Feb-2007 00:47 Email | Share | Bookmark
KINI KEMBALI BERSAMAAAAAA....

Alhamdulillah..now i'm FRESH!! Sungguh seronok setelah bercuti panjang merehatkan otak dan menjamu mata melihat orang yg tersayang...alhamdulillah... Ada memacam cerita ingin dikongsi tapi masih belum berkesempatan nak dicoretkan..biasa laa kalau dah cuti panjang..bak kata MOMMY D&D..boss rindu nak bagi keje bebanyak.. so thanks boss..kalau idak makan gaji buta gak nabia nih..hahaha..

Well seperti yg dijanjikan..ada laa few experiment yg sempat nabia lakukan..dan alhamdulillah nabia dah dapat apa yg diidamkan selama ini..thanks to you dearly hubby..i've got new 'baby'!! so pepandai laa teka kan gapo dio ning!! Jenuh satu dapur nabia asapkan..terhasil jua experiment2 sbg perasmian 'baby' ku ituuuuu...

Experiment 1: Biskut Choclate Chips Rangup HANIELIZA (xde gambo ehh..klu nak tgk sila ke Mommy d&d sbb kebetulan beliau ke KL dan boleh jumpa2..so that day really a sweet momment for me too Erna..walaupun sat ja tapi best! Dari jauh amat kukenali minah nih..tau apa yg nabia perasan dulu? Cermin matanya!! Sempat melihat Danish yg sedang lena di bahu ayah dia..alaaa cian comel2 tuuu..Damia je x dapat datang sama ehh..tak pe nnt kita jumpa gak..sebab nak sgt cubit pipi Damia..boleh gitu Erna?
Untuk resepinya sila lawati Kak Liza

BTW Anak4 cukup suka biskut yg dibakar kurang garing..Mertua n Mommy d&d(harap x serik eh makan hasil 'asapan' ku itu.. ) lebih suka yg agak garing..So thanks to KAK LIZA sebab ku sudah jatuh hati dengan resepi ini jua...dan berharap satu hari kita pun boleh berjumpa dan akan nabia kirimkan buah tangan buatmu kak.. insyaAllah... untuk akak...



Experiment 2: Bun Manis HANIELIZA(suggestion by MAMAFAMI)
Waduh waduhhh percubaan pertama tu sungguh mencabar..sebab ku uli pakai mesin tangan daaaa...mixer ku x mampu nak menguli..so teruskan gak walaupun meleleh2 peluh di dahi.. tak payah campur garam dah wehhh.. [jangan geli ye pd sesapa yg membaca..tu gimik jaaa.. ]
So bila dia naik tu pehhh rasa lega hati sbb gebus melebus je nampak..dan bila dibakar..masih kurang pakar dgn kepanasan 'baby' ku itu..so bhgn atasnya a bit burn..but bila di lihat isi dalamnya..waahhhh nabia sungguh pandai membuat bun!! dan bila dicubit untuk merasanya..waaahhh di mulut tu bertambah kuat.. SEDAP!! [kes angkat bakul masuk sendiri.. camna ehh nihh.. ] So untuk resepi nih dah few times nabia try n alhamdulillah semunya menjadi..antaranya bun manis on top ditabur mentega+gula; bun manis berinti mentega; bun kismis..gunakan semua bahan yg ada di dalam rumah saja daaa..

<<all flowers should go to Hanieliza for the recipe and MamaFami for the encouragement!! Thanks both!! So sila jenguk MamaFami..xpe Kak Liza ehh..kita refer link MamaFami..jangan marah tau..takuit teman Kak Liza marah..


Experiment 3:Sosej Pizza (DONUT SURIA) [kali nih for real..BAKE!! Thanks to Zakiah sebab dulu beliau yg membuka mata sepetku ini tanpa bake pun piza leh jadi wehhh..now really missed pan pizza..PULAK DAHHH...hahahah...banyak kali dah dibuat..siap bawak balik untuk bekal perjalanan ke JB cuti yg lepas..alhamdulillah..still menggunakan resepi DONUT SURIA untuk based(sila ke previous2 entry untuk mendapatkan resepinya ye) dan juga still menggunakan resepi sos yg sama..Thanks to all...this is for you..


Experiment 4: Fairy Cakes SIS ROSSYA[special dedication for Kak Rossya..really miss you sis..semoga sukses dengan apa jua yg dilakukan dan sihat walafiat..semoga kita saling berukhwah ye.. ]

Alhamdulillah cukup seronok bila cupcake nih menjadi dan sedap!! Nabia buat setengah adunan dan hasilnya dapat lebih kurang 15 cup mufin sederhana dan berjaya dihabiskan dalam masa tak sampai 10 minit oleh ayah dan anak4nya...ummi as usual hanya dapat merasa 1 ja..hahaha lebih seronok tengok anak4 makan..ngap ngap ummi nak lagi! ngap ngap ummi nak lagi! gambarkan saja suasananya..ayah n ummi hanya mampu tersenyum..senyum kepuasan!! alhamdulillah...dan yg pasti ia akan menjadi resepi favourite ummi..sbb sungguh mudah dibuat..cepat dimasak..lazat dimakan.. untuk dearly SIS ROSSYA... Untuk resepinya sila ke Mommy d&d

So sekian dulu celoteh buat hari ini..boss dah start usha dah apa saja yg 'disibukkan' dek nabia nih..hahaha...so selamat menjamu mata ye..sebarang kecacatan gambar jangan ditenyeh2 mata tu..sebab mata you all ok je..gambar nabia je kureng sihat..harap dimaafkan..



Mommy_d&d - alhamdulillah..semuanya atas dorongan ekau pun!Thanks buddy!
pssstt..teman pun sama..frameless spec wa dah kepak dua dek anak4..hahahah..terpaksa pakai contact lense yo...tp no colour please!!it's just not me...hhehe..
Zakiah - insyaAllah..waiting list berjela..sampai x tahu nk mula yg mana..hahaha..
Hellikonia - bisa diatur dehhh..insyaAllahhh...
Kak Sab - alaa sorry laa kak..x berkesempatan nk bercerita..hehhe..cepat jeles..cepat!! nak perhangat akak lak beli oven..
Cakcibur - amcam cak..dah g survey? kita dh bg email tau..
Mamahouse - wahhhhh tu lg best tu kak!!jom lawan nabia dh ada escort 4!ehehehe
Kak Zana - alhamdulillah ku jua seronok..ehehhe..
Kak Ida - tu yg nk ceduk resepi2 akak pasnih..boleh ehh...
Che Sakura - pulun dek pulun!! zaman nabia dh lepas!!yeha!
Shida - Mekacih yang...awak dah sihat daahh? alhamdulillah..
Kak Kuzi - Hahahaha sejati wehhh..thanks sis...
Kak Ishzah - harussssssss ku tepek sini...no worry..insyaAllah..
MamaFami - hahahaha mmg memang pandai wehhhh...
Kuchai - tu laa..x jadi ke jadi ke depa kene gak makan!!hehehe
Huzadia - alaaa ko tu bukan x pandai..maleh je..kan? kan? kan?Hahaha.
Strozze - jom jomput..jomput makan..di alam maya yo laa...boleh? Hahahah..
Nic- huihhh tu dah tahap gaban tu dik..nabia lum sampai laie tahap tu..ehhehe
f@21*z@1d - tu pun sikit je kak..sbb stok dh abih..ehheh..
Edoras - hmmm hang nak jamu sapo nih wehhh...byk bona makan ehhh..hahahha...
RaqynRafiqin - huihhh nak amik tisu nih wehh...kang leleh lebih risiko tanggung sendiri haaa...ehhehe
rinnchan - Hahahaha...baby pompuan tauuu!! very d helpful!
Meorjay - bolehhhhhh...tapi buat sendiri..pastu label kt gambo piza tu nnt piza sempoi@nabialishad...aci? HAHAHA..
Phalinn - cian dia nk exam ehhh..ok xpe xpe..piza pun sedap n mudah dimakan..layannnn...
sahar+zabar=wani&mimi - yg sempoi selalu nampak sedap ehh..heheh..
Za - laaa yeke..moh datang umah yuk..ehhehe..



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net