By: nabialishad azin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 19-Mar-2007 04:45 Email | Share | | Bookmark
bila dah kemaruk..

aduhaiiii penat teman menaip dr td..lupa la pulak teman nk copy n paste kt notepad dulu..sudahnya pe yg ditaip ntah kemana bila diupdate..huwaaaaa...maleh dah nk menaip lagi..just direct to the point eh..thanks to Kak Normasri..one of CARI forumers..selalu test resepi2 beliau n satu pun x menghampakan..alhamdulillah semuanya menjadi...n nih salah satu option resepi kalau takde butter dlm stok...stgh adunan nabia buat sosej berpintal request by anak4..stgh buat bun manis request by ibu mertua..ada laa few adjustment dibuat..sorry kak eh..sbb nk buat bun manis sama kan..so tambah sket ja..thanks again KAK NOOR...


BUN SOSEJ BERPINTAL NORMASRI
Bahan-bahan :
400 g tepung roti (strong white bread flour) -nabia gunakan tepung high-protein+gandum
1 1/2 sudu kecil yis kering segera
1 sudu kecil garam (paras rata)
1 sudu besar gula castor -nabia tambah dalam 2s/b
3 sudu besar minyak masak
250 ml air suam (warm) -nabia guna 240ml sbb tgk cam dh ok ja..
10 batang sosej ayam
sedikit sayur campur
sedikit sos tomato
sedikit mayonis
1 biji telur } dipukul sedikit-utk sapuan -nabia x gunakan telur utk sapuan..after baked terus sapu butter..MAMAFAMI'S TIPS!

**nabia tambah 1 s/b bread improver...

Cara membuat:
Campurkan tepung, yis, garam, gula kedlm mangkuk besar.
Buat lubang di tengah2nya, tuangkan minyak dan air.
Gaul tepung tadi sehingga menjadi doh yg lembut, jika adunan terlalu kering tambahkan 2-3 sudu kecil air lagi mengikut keadaan
Uli selama 10-15 minit sehingga doh menjadi licin dan elastic.
Bulatkan doh kemudian letakkan kedlm mangkuk yg telah dilenser dgn sedikit minyak dan tutup dgn cling film.
Letak ditempat yg suam selama 1 ½ - 2 jam atau sehingga doh mengembang 2 kali ganda
Potong doh kpd beberapa bahagian dimana setiap bahagian seberat 50 g
Taburkan sedikit tepung ditempat mencanai kemudian canaikan setiap bahagian doh menjadi btk segiempat (lebar mesti sama dgn panjang sosej)
Letak sosej diatasnya kemudian gulung
Potong kpd beberapa bahagian yg sama besar tapi jgn putus
Twistkan setiap bahagian potongan ke kiri dan kanan berselang seli -boleh rujuk few links for the step.
Letakkan di atas dulang yg telah disapu minyak
Ulang kesemua doh hingga habis
Tutup dulang tersebut dgn cling film, biarkan doh tersbt naik sekali ganda
Selepas itu taburkan sayur campur di atas roti sehingga sekata
Panaskan oven pd suhu 170'’C, bakar selama 15 minit kemudian keluarkan dr oven -nabia guna oven 24L(kecik ja)..so ikut temp. oven anda ok..
Apabila masak, paipkan sos tomato atau sos cili jika suka dan mayonis diatasnya


Quote:

MamaFami - projek kek dijangkiti demam M! hahaha..tungggguuuu...
RaqynRafiqin - ahaaa dah dekat sgt tu...sila laa ke rumah nanti ehh..
Kak Muni - haaa pe kata kak try seround..pastu leh nabia itut dr belakang aci? hehehe..sbb bab2 kreatif nih akak sorg mmg xpert!!
dell - teman dah bg kt fp mu ok? hehe..x terima lagi nih emailnya..ehem ehem..
mamazieza - alaaa x aci! kita leh usha je laa hasil roti2 mama nanti ehhh...ehhehe...KL area mana mama? xnak singgah jumpa anak4 buah ke? hahaha...
Kak Sab - alaa kak..nabia nih kan..klu buat pe2 projek..skali buat terus abih..btw insyaAllah kalau ada rezeki..ehem ehem bila nk sambar 'baby'?leh meroger buat pe2 nanti...hehehe..
Kak Kuzi - hahaha tu mmg normal bg food lovers cam kita nih kak!! ahahah
Zakiah - ese tahan lamo dah nih!! bilo dapek x lopeh peluang dooo..hahaha...roti sendiri DIJAMIN HALAL!!
Cakcibur - waiting my turn to be speechless bebeh!! ehhehe
Hellikonia - tekak terasa gatai..tu yg lebih2 gigihnya...ehhe
Shida Aziz - aduhhhhh kita lagi suka berjiran dgn awak wehhh..leh belajo buat frosting!! ehehheh..pssttt xpe nnt sempat kalu..ada laa kan..hehe
Jeff - bolehhhhh...tajuk compilation tu >> COMPILATION D CETAK ROMPAK!! hahahhaha
Aliza - trooot trrooot trooot HELO? BOLEH SAYA BERCAKAP DENGAN 'RAJIN'? HAAA BOLEH DAK KE RUMAH XX-XX SUPAYA BELIAU BOLEH START PROJEK ROTI!!
hahahaha
~F&Z~ - MUAHAHAHAH..akak buat kita gelak terguling2 wehhhh..insyaAllahhhhhhhhhhhhh...
Ishzah - alhamdulillah terima kasih..lebih menarik kalau sifu Ishzah yg buat..ehem ehem..



Thursday, 15-Mar-2007 03:12 Email | Share | | Bookmark
PASSED!

 
Semasa membeli ayam di pasar..kebetulan pula budak tu tengah asing2kan tulang dari ayam..untuk pesanan sebuah kedai makanan western katanya..so bila ditanya2 disoal2 nabia pun hint abang..so abang pun cakap..cuba laa apa salahnya! LUV YOU HUNNY BUNNY!!( ShidaAziz..ku pinjam term mu ini aci ehh )

Ini laa hasilnya..1st time buat nih wehhh...main taram ja nih buat..nak refer buku resepi..x sempat lak print out di opis..sudahnya taram ja pe yg ada dan ikut logik akalku..cuma bab coselow je tak yakin nak buat camna..sudahnya MamaFami menjadi mangsa..ehhehe..nih laa bagusnya dgn kemudahan teknologi sekarang..walau jauh beribu batu namun resepi coselow tetap sampai di Selayang... for you sis!! So sila laa menjamu mata ye...abaikan segala kecacatan pada masakan ku..i'm just a little Malay woman...not 'minah salih' ok?

Ni resepinya..pepandai laa ye..Ni cara camna nabia buat..so try at your own risk k!!


CHICKEN CHOP NABIA
Untuk Ayam
-perap peha ayam yg dah dibuang tulang dgn bahan yg dah dikisar(halia+bwg putih+bwg merah+lada hitam+garam sket+sos tiram/kicap cair) agak2 paling kurang 1 jam.
-sediakan putih telur untuk dicelup sebelum disalut pula dgn tepung jagung.
-lepas salut dgn tepung tu..terus goreng(deep-fry ok?)..goreng sampai agak kekuningan..rangup2 gitu..toskan minyak ye puan2..sbb too oily kanggg..

Untuk Sos : Black Pepper Sauce
-tumis bwg putih hingga naik bau..
-masukkan terus secawan air yg dicampur sekali sesudu tepung jagung..
-masukkan sekali kicap pekat dalam 2 s/b, lada hitam yg ditumbuk sket 2 s/b, 1 kiub daging/ayam MAGGI dan rasa..kalau rs ada yg kurang tambah je laa pe patut...ehhe..
-kacau sehingga agak2 pekat..

Untuk Side dish :
1)Coselow(resepi sumbangan Mamafami)
- sagat carrot+kobis..rendam sat dalam air sejuk..toskan..kemudian sediakan mayonis+gula sket+serbuk kayu manis..godak..pastu gaul dgn sayur td..refrigenerate for 30 mins.. exactly as what Mama described to me..

2)Baked Beans
-apo laie..boli yo setin kecik BAKED BEANS AYAM BRAND..panehkan kojap atas api..kacau sikit2 dan kotopikan..

3)Fries
-laaa sonang yo..boli yo mano2 brand asal ekau bolih goreng dan teruih masuk mulut ngap ngap!

So combine all than you will get this!



Quote:

karmarulez - erkkksssssppp alhamdulillah...
Shida Aziz - alamak!! hantar tulang je boleh dak? hahaha bila ku menjadi kejam!!
buat steak tp x tepek pun kt fp ... nih lg ngelat nih...
MamaFami - ..awak nih kelaka laaa..inggan pun awak nak matan!!!
TERJEMAHANNYA: nak buat sendiri laa oiiiii!!!
Jeff - huiiih nih yg mak tatut nih...chicken chop pun ada hantu ehhhh...
Mummy jam - alaaa napa sekali je mummy...datang laaa berkali-kali!!
RaqynRafiqin - ya ampunnnnnn... nabia kt selayang utama blkg selayang mall...awak dok selayang mana pulak ehhh...wahhh jumpa org searea...
Kak Sabrina - ampun patik beribu ampun...sekiranya tuanku ingin mencuba..adalah lebih baik tuanku mencari resepi lain yg lebih kaw-kaw-sekkkk dari resepi patik yg hina ini...psssttt takut x kene slera kang wehhh...
Azam@Dell - ahaa..ok insyaAllah bila tiba masa nnt i email you ok?
mama akim n twin - tu laa tu..sungguh benar..teruk kecik2 menjaga tapi bila dh beso semua senang wehhh...
Kak Zana/ros - huhu ampunnnn ku tersilap 'umah' daaaa...
ummi aina&dina - laaa hai cukup ke sket ja?
Zakiah - alahai ekau nih kacau laa den baru yo nak berangan jadi minah salih..haa apo laie..nak gak den tengok version ekau yg mano satu..ehehe copek sket yo...
rinnchan - hoooo very d english!!(berabuks wehhh)
Za- blehhhhh..nabia belanje..za bayo!! aci aci bukak pintu ehhh...
Huzadia - hahaha cannot wait wehhhh...you can do it!
Phalinn - tu laa nabia pun respect abih wehhh..sbb nabia br ja merangkak nih haa...byk yg perlu dibaiki!!
mamazieza - ishh ishh ishhh memang laa tak patut..mana ada orang ajak sekali..orang dh berkali-kali ajak..mama deeeekkk jek..
~F&Z~ - buat laa kak..pastu tepek skali resepi tau..teringin laa nk buat dgn kuah pepper..yg lebih ngancam gitu!!


Thursday, 8-Mar-2007 04:27 Email | Share | | Bookmark
DEMAM PUNYA PASAL..

 
 
 
View all 4 photos...
Semasa anak4 demam..dok tercari2 makanan apa yg seronok depa nak makan..sbb jenuh buat semua makanan kegemaran depa x berapa lalu..satu suap..dua suap..berhenti.. sampai buntu dibuatnya..so teringat pula pd satu resepi yg mmg ingin dicuba sblm ada 'baby'..So nabia pun mula laa mengadun..sikit baik adunannya agak lembut..senang sikit menguli berbanding bun lain..diadun..diuli..ditekan..diperap..dan akhirnya WALAAAAA...terhasil laaa MEXICAN BUN!! Hohoho..xyah dok fikir halal ke tak ke ROTIBOY tu haaa..nabia dh boleh buat sendiri wehhh...hahaha..kes perasan nihh..mungkin xkan secantik or segebus yg dijual..tapi hati cukup puas hati sbb anak4 makan dgn lajunya..Alhamdulillah ada jugak selera nak makan..cuma tekak ummi je yg boleh terima satu ja..sbb tekak ummi pun x berapa sedap..ms tu sampai tahap xde suara teman! so tekak x dpt terima bun tu bebyk..manyak lugi lorrr...

So untuk MEXICAN BUN nih..nabia dapatkan resepi dari sini..Thanks mama MAMAFAMI'S KITCHEN..Mmg pueh hati laa..sedap! Enjoy!



Quote:

Mommy_d&d - dia yg paling byk mkn!! dia yg nk sgt amik gambo sblh bun comot ummi! haahha
MamaFami - meh laa cuba cubit pipi kita aunty..sbb kita tau aunty sure xleh cubit...hahaah...
pssttt..anak4 dah ok alhamdulillah..depa demam plus danish n darwisy kene campak skali..tuyg haru biru teman..heheh
Kak Noor - tu la kak..dulu ada laa dua tiga kali beli..sedap..tp sejak ada isu halam haram takut teman nk beli..alhamdulillah dah pandai buat..harus buat saja!!
Mamahouse - tu laa x tertahan tgk suma fp dah try resepi nih..so sj test taste anak4..ehhe..haa buat kak jgn tidak k..
Cakcibur - hahaha...nih nak gelak nih..kalah ROTIBOY kang...hahaha...
psssttt xpe..insyaAllah ada laa tu nanti k...intan nih dulu pun berthn tunggu nk beli oven..hahaha...
Jeff - thanks for d tips..betul tu..cuaca x menentu kan..kejap panas kejap sejuk..
Chenorms - terima kasihhh...bila awak pulak nk buat nih...ehehhe...sure lagi gebus!! try ok? worth it tau!
Elin - Ohooo..hmm kene cari nnt nih..ne tau boleh explore nanti..tu laa..ms bake tu..bau dah macam kedai rotiboy ja!!ehhe..perasan dahhh...hahaha
Huzadia - tu laa bebeh...try jgn x ok? nanti share resepi cheesecake ko lak..leh kita tuko2..ehhehe..amik la gambo beb!! baru rock!!
Kak Kuzi - cuba laa kak..leh tgk hasil kerja tangan akak pulak..sure gedebum!!! hehe..
Kak Sabrina - A'a la kak..skjp temp. high skjp low..siap kene campak lg dua beradik..lagi dua antibodi kuat x kene pulak..so tgh langkah berjaga2..sampai kurus bdn memasing..x larat mkn sama..cian anak4 ummi..huhu..
pssttt alahaiii jangan laa jeles k..nabia tunggu bertahun wehhh oven nih...hahaha...request laaa kak..leh kita tuko2 resepi after this? hahaha meh wa perhangat!!
MamaZieza - tu la tu mama..apa nak buat..keranamu anak4..nabia sampai tertido duduk sbb terlalu riso..hehhe..natural mother rite?
Rinnchan - dari kanan cepat gerak!! haip jangan ngelat! cepat!!!!!!!! hahahaha...bila anak2 dh request..rasanya willpower tu makin kuat tau...ehhehe..
Ummi aina&dina - alhamdulillah depa dh ok..xpe..nanti bila ada kelapangan cuba laa ummi buat k..boleh ummi di sini menatap utk jamuan mata...hehehehe...
Meorjay - tu kan...xyah sesusah kita g MEXICO nak merasa bun depa.. joking je eh..
Kak zana/ros - tipsnya nabia letak sket je intinya...tp dah tgk dah akak buat...ok je tgk pe.. cute ke nabila potong rambut? ehhehe..sure dia suka org kata dia cute!hahah..pantang dipuji anak dara ku itu!
sahar+zabar=wani&mimi - tinggi sangat tahap tu wehhh...ku hanya tahap pekerja nabialish bakery je..
Wanie Sakura - camni camnih...sis buat..sakura tengok..pastu biz kita pun hancus!!
~F&Z~- tu laa kak..betul tu..buat laa pe saja yg menjadi fave depa tp hasilnya x memberansangkan..sudahnya buat dan berserahhhhh...
Za - kalau x nak bagi? saja nak dera dia...
RaqynRafiqin - alahai 'demam' yeeee...bolehhh...bolehhhh...boleh belah! joking je ehhh...
Kuchai - kat awak adaaaaaa...tapi dah kene makan laaa...
Shida Aziz - huii tinggi sangat tu!! ehhehe
hellikonia - ye? puan nak order? lake garden tu kat mana eh puan? saya x layan laa kalau takat Malaysia..maaf ye...
Phalinn - tu laa dianya..kawan bergelut pun ye..kawan bertekak pun ye..kawan menangis pun ye..kawan gelak toksah cakap laa..klu depa gelak satu taman dengo kot..hahaha.. xpe nanti bila Phalinn dah ada anak..make sure jgn jarak sgt eh gap..hehehe..



Thursday, 8-Mar-2007 03:28 Email | Share | | Bookmark
I'M BACK!

Assalammualaikum kepada rakan-rakan sekalian...

Sekarang mampu menarik nafas lega..alhamdulillah..akhirnya keje dah siap..biasa laa kan kalau duty called.. Anak-anak pun x berapa sihat..so boleh kata pelbagai dugaan dan rintangan yg diberiNya supaya manusia lebih menghargai dan mengingati sesuatu.. Wallahualam...

Untuk hari ni..nabia upload perubahan wajah satu satunya anak daraku..NABILA..bila digunting rambutnya... Nak cerita Nabila nih jenis yg x suka potong rambut..tu yg rambut dia amat panjang dan tak mahu pula mengikatnya..haduuu rimas ummi yg melihatnya..sejak dia potong jambul masa baby dulu...ada laa dua kali je ummi potong rambut dia...termasuk yg kali ni..just imagine.. cukup susah nk tackle dia potong rambut..ms 1st time tu ummi tricked ajak mandi..so masa mandi2 tu dia tgh seronok main air kan..so ummi pun masuk bilik air membawa gunting dan terus ZAP!! Nabila terus pandang ummi dia n say " ..eh ummi..ummi buat apa nih?" n ummi reply "..xde apa..ummi saja nk tgk rambut nabila nih..uiii cantik kan rambut diaaaa.." dan ummi ajak dia berborak sambil dia main air..dia bg respon ok sepanjang potong rambut..dan bila dh abih mandi br dia sedar.."..ummi potong rambut kakak ehhh.." dah potong br sedar ehhh..

dan kali nih bila ummi tanya..potong rambut nak tak? dia terus ckp "..ok!.." wahhh so easy ehhh...kali ni ayah pulak yg ckp..jangan potong pendek2 sangat ummi..so ummi angguk je kepala..ummi terus zas zus zas zus..akhirnya dah potong!! n bila sekali ayah tgk rambut anak dara dia .." pendeknya ummiiiiiiiiiiii!! " terkedu ayah di situ..terpinga ummi di sana..

akhirnya pendek sudah rambut anak ummi..what can i say..bila amatur menggunting rambut..biasa laa..cam rasa pendek sblh..dipendekkan jugak yg sblh lain..dan akhirnya muka anak ummi mcm cina sebijik!

So ni laa dia kengkawan..bila amatur mengunting rambut... ada yg nak nabia guntingkan rambut? klu x senget sebelah..x sah..ADA BERANI?



Quote:

Mommy_d&d - laaa dah la sama tahun..perangai pun sama ehhh...Damia n Nabila sure boleh ngam berdua..hahaha...kita pgg rambut dia pun dia marah tau..boleh gitu? ahahha..
MamaFami - thanks mama!! tu la kan..nampak laa muka bebudak..klu idak jenuh sket2 dia kuak rambut dia ke tepi...yg ummi dia jenuh bergetah sepj hari..rimas wehhh..hehehe
Cakcibur - machine tugas ayah menggondolkan rambut anak3 lelaki..ahhaha..alhamdulillah thanks dear..mmg rata2 pegi semua ckp muka kami sebijik! so...it looks like ummi also have a very sweeeet smile too heeeh? perasan dah wehhh...mmg ada darah cina pun Cak...hehehe..
Kak Sabrina - tu laa kak..kami anak beranak mmg potong sendiri je..g kedai kalu dh berapa puluh abih wehhh..hahah...rambut abg pun intan gunting..botak..pe susah ye dak...ehehhe..
ummi aina&dina - aduhhh makin suka laa dia klu ada org puji dia tu..pantang! ehhehe
Mamazieza - TRY AT YOUR OWN RISK SIS!!hahahaha...
Mai - sihat dah ke ibu baru sorg nih...ehhehe...kannnnn makin tombam!!


Tuesday, 27-Feb-2007 00:47 Email | Share | | Bookmark
KINI KEMBALI BERSAMAAAAAA....

Alhamdulillah..now i'm FRESH!! Sungguh seronok setelah bercuti panjang merehatkan otak dan menjamu mata melihat orang yg tersayang...alhamdulillah... Ada memacam cerita ingin dikongsi tapi masih belum berkesempatan nak dicoretkan..biasa laa kalau dah cuti panjang..bak kata MOMMY D&D..boss rindu nak bagi keje bebanyak.. so thanks boss..kalau idak makan gaji buta gak nabia nih..hahaha..

Well seperti yg dijanjikan..ada laa few experiment yg sempat nabia lakukan..dan alhamdulillah nabia dah dapat apa yg diidamkan selama ini..thanks to you dearly hubby..i've got new 'baby'!! so pepandai laa teka kan gapo dio ning!! Jenuh satu dapur nabia asapkan..terhasil jua experiment2 sbg perasmian 'baby' ku ituuuuu...

Experiment 1: Biskut Choclate Chips Rangup HANIELIZA (xde gambo ehh..klu nak tgk sila ke Mommy d&d sbb kebetulan beliau ke KL dan boleh jumpa2..so that day really a sweet momment for me too Erna..walaupun sat ja tapi best! Dari jauh amat kukenali minah nih..tau apa yg nabia perasan dulu? Cermin matanya!! Sempat melihat Danish yg sedang lena di bahu ayah dia..alaaa cian comel2 tuuu..Damia je x dapat datang sama ehh..tak pe nnt kita jumpa gak..sebab nak sgt cubit pipi Damia..boleh gitu Erna?
Untuk resepinya sila lawati Kak Liza

BTW Anak4 cukup suka biskut yg dibakar kurang garing..Mertua n Mommy d&d(harap x serik eh makan hasil 'asapan' ku itu.. ) lebih suka yg agak garing..So thanks to KAK LIZA sebab ku sudah jatuh hati dengan resepi ini jua...dan berharap satu hari kita pun boleh berjumpa dan akan nabia kirimkan buah tangan buatmu kak.. insyaAllah... untuk akak...



Experiment 2: Bun Manis HANIELIZA(suggestion by MAMAFAMI)
Waduh waduhhh percubaan pertama tu sungguh mencabar..sebab ku uli pakai mesin tangan daaaa...mixer ku x mampu nak menguli..so teruskan gak walaupun meleleh2 peluh di dahi.. tak payah campur garam dah wehhh.. [jangan geli ye pd sesapa yg membaca..tu gimik jaaa.. ]
So bila dia naik tu pehhh rasa lega hati sbb gebus melebus je nampak..dan bila dibakar..masih kurang pakar dgn kepanasan 'baby' ku itu..so bhgn atasnya a bit burn..but bila di lihat isi dalamnya..waahhhh nabia sungguh pandai membuat bun!! dan bila dicubit untuk merasanya..waaahhh di mulut tu bertambah kuat.. SEDAP!! [kes angkat bakul masuk sendiri.. camna ehh nihh.. ] So untuk resepi nih dah few times nabia try n alhamdulillah semunya menjadi..antaranya bun manis on top ditabur mentega+gula; bun manis berinti mentega; bun kismis..gunakan semua bahan yg ada di dalam rumah saja daaa..

<<all flowers should go to Hanieliza for the recipe and MamaFami for the encouragement!! Thanks both!! So sila jenguk MamaFami..xpe Kak Liza ehh..kita refer link MamaFami..jangan marah tau..takuit teman Kak Liza marah..


Experiment 3:Sosej Pizza (DONUT SURIA) [kali nih for real..BAKE!! Thanks to Zakiah sebab dulu beliau yg membuka mata sepetku ini tanpa bake pun piza leh jadi wehhh..now really missed pan pizza..PULAK DAHHH...hahahah...banyak kali dah dibuat..siap bawak balik untuk bekal perjalanan ke JB cuti yg lepas..alhamdulillah..still menggunakan resepi DONUT SURIA untuk based(sila ke previous2 entry untuk mendapatkan resepinya ye) dan juga still menggunakan resepi sos yg sama..Thanks to all...this is for you..


Experiment 4: Fairy Cakes SIS ROSSYA[special dedication for Kak Rossya..really miss you sis..semoga sukses dengan apa jua yg dilakukan dan sihat walafiat..semoga kita saling berukhwah ye.. ]

Alhamdulillah cukup seronok bila cupcake nih menjadi dan sedap!! Nabia buat setengah adunan dan hasilnya dapat lebih kurang 15 cup mufin sederhana dan berjaya dihabiskan dalam masa tak sampai 10 minit oleh ayah dan anak4nya...ummi as usual hanya dapat merasa 1 ja..hahaha lebih seronok tengok anak4 makan..ngap ngap ummi nak lagi! ngap ngap ummi nak lagi! gambarkan saja suasananya..ayah n ummi hanya mampu tersenyum..senyum kepuasan!! alhamdulillah...dan yg pasti ia akan menjadi resepi favourite ummi..sbb sungguh mudah dibuat..cepat dimasak..lazat dimakan.. untuk dearly SIS ROSSYA... Untuk resepinya sila ke Mommy d&d

So sekian dulu celoteh buat hari ini..boss dah start usha dah apa saja yg 'disibukkan' dek nabia nih..hahaha...so selamat menjamu mata ye..sebarang kecacatan gambar jangan ditenyeh2 mata tu..sebab mata you all ok je..gambar nabia je kureng sihat..harap dimaafkan..



Mommy_d&d - alhamdulillah..semuanya atas dorongan ekau pun!Thanks buddy!
pssstt..teman pun sama..frameless spec wa dah kepak dua dek anak4..hahahah..terpaksa pakai contact lense yo...tp no colour please!!it's just not me...hhehe..
Zakiah - insyaAllah..waiting list berjela..sampai x tahu nk mula yg mana..hahaha..
Hellikonia - bisa diatur dehhh..insyaAllahhh...
Kak Sab - alaa sorry laa kak..x berkesempatan nk bercerita..hehhe..cepat jeles..cepat!! nak perhangat akak lak beli oven..
Cakcibur - amcam cak..dah g survey? kita dh bg email tau..
Mamahouse - wahhhhh tu lg best tu kak!!jom lawan nabia dh ada escort 4!ehehehe
Kak Zana - alhamdulillah ku jua seronok..ehehhe..
Kak Ida - tu yg nk ceduk resepi2 akak pasnih..boleh ehh...
Che Sakura - pulun dek pulun!! zaman nabia dh lepas!!yeha!
Shida - Mekacih yang...awak dah sihat daahh? alhamdulillah..
Kak Kuzi - Hahahaha sejati wehhh..thanks sis...
Kak Ishzah - harussssssss ku tepek sini...no worry..insyaAllah..
MamaFami - hahahaha mmg memang pandai wehhhh...
Kuchai - tu laa..x jadi ke jadi ke depa kene gak makan!!hehehe
Huzadia - alaaa ko tu bukan x pandai..maleh je..kan? kan? kan?Hahaha.
Strozze - jom jomput..jomput makan..di alam maya yo laa...boleh? Hahahah..
Nic- huihhh tu dah tahap gaban tu dik..nabia lum sampai laie tahap tu..ehhehe
f@21*z@1d - tu pun sikit je kak..sbb stok dh abih..ehheh..
Edoras - hmmm hang nak jamu sapo nih wehhh...byk bona makan ehhh..hahahha...
RaqynRafiqin - huihhh nak amik tisu nih wehh...kang leleh lebih risiko tanggung sendiri haaa...ehhehe
rinnchan - Hahahaha...baby pompuan tauuu!! very d helpful!
Meorjay - bolehhhhhh...tapi buat sendiri..pastu label kt gambo piza tu nnt piza sempoi@nabialishad...aci? HAHAHA..
Phalinn - cian dia nk exam ehhh..ok xpe xpe..piza pun sedap n mudah dimakan..layannnn...
sahar+zabar=wani&mimi - yg sempoi selalu nampak sedap ehh..heheh..
Za - laaa yeke..moh datang umah yuk..ehhehe..



[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net